Jeg er også forfatter

I min tid som jordemoder og psykoterapeut har jeg været eneforfatter eller medforfatter på i alt 6 bøger om det, der betyder allermest som gravid eller bare som menneske.

Ud over bøgerne har jeg været medudvikler på Gravid app’en fra bl.a. Sundhedsstyrelsen og udgivet utallige artikler og nyhedsbreve for Jordemoderforeningen om graviditet og fødsler.

Politikens Graviditetsbog

Politikens graviditetsbog er det mest omfattende danske opslagsværk om graviditet og fødsel. Bogen rummer den nyeste viden om graviditetens og fødslens forløb.

Den fortæller om din hverdag som gravid, om hvordan fødslen foregår, og hvordan I får den bedste start som nye forældre.

Udgangspunktet er det normale forløb, men bogen rummer også en gennemgang af den mere komplicerede graviditet og fødsel. Mange myter sættes på plads, bl.a. om amning og livet med det spæde barn.

Pris: 350 kr.

KØB BOGEN

Gravid – de 42 uger

Få her et godt og fascinerende indblik i, hvordan din krop forandrer sig i løbet af graviditeten. Uge for uge kan du i bogen følge dit barns fantastiske udvikling, fra kun at bestå af få celler til en dag at være fuldbårent barn.

Bogen har overskuelige afsnit om den anbefalede kost og motion for gravide, fosterdiagnostik, barselsregler samt den vigtige psykiske forberedelse til forældrerollen m.m.

Den er fuld af gode råd, bl.a. om hvordan du udregner dit barns vækst, om god og styrkende motion, om din vægt, sexlivet under graviditeten, om graviditet og arbejdsmiljø og om barsel og økonomi.

Pris: 110 kr.

KØB BOGEN

Amning – en god start

Amning – få en god start fortæller nuanceret om alt, hvad der er værd at vide om amning. Forældre kan bl.a. læse om, hvordan de kan forberede sig til livet med et spædbarn, ligesom de kan få praktisk og nyttig viden om, hvordan man kommer bedst fra start, og hvordan de mest almindelige ammeproblemer kan løses.

Kan købes antikvarisk

Trædesten

Trædesten er en brugsbog med klienteksempler, hvor seks praktiserende ID-Psykoterapeuter kommer med seks individuelle beretninger om ID-Psykoterapi, helt konkret med udgangspunkt i temaerne vilje, forandring, skam, par, selvværd og ’hensynsbetændelse’.

Det er ikke en ’frels dit liv-bog’ eller en teoretisk bog om bestemte tilgange til psykoterapi, men en bog som i øjenhøjde viser, at der er en psykoterapeut til enhver klient, uanset hvor forskellige terapeuterne eller klienterne er.

Bogen består af syv kapitler: et introduktionskapitel om ideen med bogen og om ID-psykoterapi, hvorefter der følger seks kapitler om hvordan den enkelte forfatter arbejder konkret.

Pris: 50 kr.

KØB BOGEN

Slutsten

Bogen består af fortællinger om møder med døden, skrevet af tolv psykoterapeuter med forskellig baggrund, men med samme psykoterapeutiske uddannelse.

Bogen handler om egne personlige erfaringer med døden, angsten og sorgen i dødens nærhed, og refleksioner over følelser forbundet med døden og dens væsen.

Pris: 150 kr.

KØB BOGEN

Gravid app’en – mens du venter

Appen guider dig igennem graviditeten, uge for uge, og giver råd om sund mad, parforhold, undersøgelser og alt det andet, du har brug for. Derudover er der en række nyttige og sjove redskaber, som hjælper dig med at holde styr på jordemoder-konsultationer, graviditetsøvelser, dagbogsnotater og fotos.

App’en er udviklet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Jordemoderforeningen, og koster 19 kr., der udelukkende går til opdatering og forbedringer. Hent den i App Store og i Google Play.

Tvillinger

Pjecen Tvillinger beskriver kort og godt en række centrale emner, lige fra tvillingegraviditeten konstateres til fødslen og børnenes opvækst.

Teksten er opdateret med de nyeste graviditetsundersøgelser, herunder fosterdiagnostiske, og ajourført med gældende regler for barselsorlov m.v.

Pjecen er udgivet af Komitéen for Sundhedsoplysning.

Udleveres gratis på dit fødested.